Courgette in de voedseldroger

In deze link een filmpje over mijn ervaring met het drogen van courgette.

We hebben ons onlangs een voedseldroger aangeschaft. Een hele simpele en goedkope, omdat ik ervaring wil opdoen met het drogen van groenten en fruit.

Bovengenoemde filmpje gaat over mijn eerste ervaring. De gedroogde courgetteschijfjes hebben we in een warme maaltijd verwerkt, zodat de wat bittere smaak gemaskeerd werd.

De afgelopen dagen heb ik appelschijfjes gedroogd. Die gaan na het afkoelen in een luchtdicht af te sluiten pot. Ik heb al een schijfje geproefd. Het zuur van het citroensap waar ik de schijfjes in had gedaan om bruin worden te voorkomen, vind ik wel erg duidelijk aanwezig. En de schijfjes zijn toch nog wel wat bruinig geworden. Op zich vind ik dat niet zo’n probleem, en het zure kan met suiker weg gewerkt worden, dus het zal wel goed komen.

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.