Eten uit eigen tuin

Zo laat in het seizoen, kunnen we toch nog hele maaltijden samenstellen uit eigen tuin.

De zoete aardappel had een goede opbrengst, en die hebben we de afgelopen dagen zowel als puree als gebakken gegeten. Met sla erbij. De sla was net oogstbaar, en er zou vorst aan de grond mogelijk zijn. Dus hebben we maar zoveel mogelijk geoogst, en dat moet dan natuurlijk redelijk vlot gegeten worden.

Met een ei van eigen kippen erbij, eigen kerstomaten en een sausje van mayonaise, tomatenpesto en mosterd. Heerlijk!

Een andere maaltijd bestond uit een salade, grotendeels zoals hierboven, maar dan met wat crosne erbij. Dit zijn witte, wat gedraaide worteltjes. Ik kwam ze tegen bij het opruimen van het koolraap bed. Bovengronds had de Crosne zich nog niet zo uitgebreid, maar ondergronds al wel. Het smaakt fris en knapperig, net als radijs, maar dan niet zo scherp. Bij deze maaltijd hadden we gekookte koolraap. Op zich was de smaak goed, maar een deel had draden, en dat eet toch niet zo lekker.

De witte bolletjes op de linkerfoto is de crosne.

Dit bericht is geplaatst in Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.