Over Anke

Al weer zo’n tien jaar geleden volgde ik een kruidengeneeskunde opleiding. Dat deed ik omdat ik graag met planten bezig ben, én omdat ik het leuk vind om mensen te helpen.

In de jaren na het behalen van mijn diploma heb ik een poging gedaan om er mee in mijn levensonderhoud te voorzien. Dat lukte toen niet. Ik vond een verscheidenheid aan banen waarmee ik dat wel kon doen. Maar mijn interesse voor kruiden, hun geneeskracht en andere nuttige eigenschappen, was altijd op de achtergrond aanwezig.

In de afgelopen jaren veranderden mijn omstandigheden zodanig, dat ik besloot om mij weer te richten op het maken en verkopen van producten met kruiden. Het was een belangrijke reden om te verhuizen naar ons huidige adres. In de tuin van ons huis heb ik voldoende ruimte om een goede start te maken met het verbouwen van een scala aan planten die ik voor mijn producten wil gebruiken.

De basis van al mijn producten zijn planten die in mijn eigen tuin voorkomen. Of in de tuin van buren. Zolang er maar niet met gif en kunstmest gewerkt wordt. Ook let ik erop dat de planten op voldoende afstand van de weg groeien.

Andere grondstoffen zoals olie en azijn zijn van biologische oorsprong.

Producten die ik nu maak: verscheidene kruidentheemengsels, kruidenazijn, hoestsiroop en kruidenoliën. De laatste zijn bijvoorbeeld te gebruiken als huidolie of massageolie.

Deze producten maak ik desgewenst ook op bestelling. Daarnaast kan ik op verzoek tincturen en zalf maken. De zalf ga ik waarschijnlijk ook nog wel aan mijn standaardassortiment toevoegen.

De Kruidenwerkplaats is nog niet helemaal klaar, maar als je wilt komen, dan kan dat!        Het is wel praktisch om je komst aan te kondigen. Ik ben er nu eenmaal niet altijd. 🙂

Dorpsstraat 62, 9699 PJ Vriescheloo
Tel. 06-23 79 45 81
anke (at) ankegrunefeld (punt) nl