Slakkenvangers

Nu de zomer wat vochtiger is, hebben we in de moestuin en kruidentuin meer last van slakken. Ik had al eerder gelezen dat eenden goede slakkeneters zijn, maar dacht dat ze een grote vijver nodig zouden hebben. En daar hebben wij niet zo’n belangstelling voor.

Totdat een vriendin loopeenden aanschafte, en vertelde dat deze weliswaar het fijn vinden om een bad te nemen, maar dat een complete vijver niet nodig is. Een paar keer bij haar kijken en informatie van internet heeft ons doen besluiten dat loopeenden voor ons ook een goed idee zijn.

Natuurlijk moest er een hok gemaakt, en – zeker voor in het begin – een kleine ren. Toen dat klaar was hebben we contact gelegd met een eendenhouder die jong volwassen dieren te koop aanbood. Daar hebben we twee woerden (mannetjes) vandaan gehaald. We kozen voor woerden, omdat we geen behoefte hebben aan eendeneieren. Bovendien kwaken woerden veel zachter dan de vrouwelijke eenden. De kippen maken al een heleboel geluid, dat is wat ons betreft wel genoeg.

Toen ze net aangekomen waren heb ik ook wat filmpjes gemaakt. Die vind je hier en hier.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.