Veganistische yoghurt

Sinds enige tijd blijken wij geen zuivel meer te verdragen. En aangezien we altijd wel konden genieten van vooral kaas en yoghurt, is dat best wel wennen. Voor op brood nemen we nu onze toevlucht op vleeswaren. We willen dat het liefste van biologische oorsprong. Het aanbod daarvan in de winkels waar wij het meeste komen, is echter nogal weinig (niet). Ik volg op Youtube een Britse vrouw, die veganistisch kookt: Madeleine Olivia. Zij heeft ook recepten van veganistische kaas. Daar hebben we er één van gemaakt. Deze smaakte wel, maar ik denk niet dat ik die zo constant kan eten als ik kaas van koemelk heb gegeten.

Qua yoghurt kwam ik min of meer toevallig bij filmpjes uit van vegan yoghurt. Het recept dat ik heb gemaakt, is eenvoudig, en naast water, heb je er alleen kikkererwten voor nodig.

Dit is de link naar dat filmpje. Ik vond de smaak wel heel erg kikkererwt, en veel minder zuur dan ik verwacht had. Daarom heb ik er wat citroensap aan toegevoegd. Nu is het iets beter. Vervolgens hebben we het getest met limonadesiroop. Dat maskeert de kikkererwtensmaak, en dan smaakt het als een yoghurt met flink wat siroop er in.

Hier nog een link naar het filmpje dat ik heb gemaakt waarin ik over onze ervaring vertel.

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.