Vlierbloesem siroop en Smeerwortel middelen

Ik wilde al veel langer eens vlierbloesemsiroop maken, maar het kwam er telkens niet van. Een week geleden zag ik via Pinterest een heel gemakkelijk recept. Daar heet het Elderflower Cordial.

Ik heb de helft van de hoeveelheid gemaakt, en het smaakt prima!

Een verzwikte enkel in de familie bracht mij er toe om ook eens te werken met Smeerwortel. Ik ken de eigenschappen, maar alleen in theorie. Omdat ik over het maken van een middel ervan erg weinig informatie had, ben ik ook hiervoor gaan zoeken.

Ik kwam deze site tegen, en het hier beschreven papje heb ik gemaakt en het familielid heeft het toegepast. Het hielp heel goed tegen de pijn, en de zwelling ging ook heel vlot weg. Ik heb ook een olie van het blad gemaakt, om pijnlijke plekken mee te kunnen masseren.

Op de foto links het papje en rechts twee flesjes olie.

Dit bericht is geplaatst in Olie, Voedsel. Bookmark de permalink.