Werk aan de kruidenwerkplaats

Het is best wel een uitdaging om met enige regelmaat een nieuwe blog op deze site te schrijven. Naar mijn idee is er niet zo heel erg veel te vertellen over kruidenthee. Er is genoeg te vinden op het internet over de eigenschappen van de kruiden die ik gebruik, en ik vind het niet nodig dat te herhalen.

Dus, waar schrijf ik dan over…

Bladerend door mijn persoonlijke blog realiseerde ik me dat we de afgelopen maanden behoorlijk wat verbeteringen aan de kruidenwerkplaats hebben gedaan. En dat is ook wel een leuk ding voor hier.

De afgelopen zomer hebben we de voorgevel van de kruidenwerkplaats vervangen. Hieronder een voor- en na foto.

Aan de zijkant van de kruidenwerkplaats zitten een heleboel ramen. Een deel ervan was kapot, een ander deel beschilderd. Deze ramen zijn allemaal vervangen door nieuw glas.

Ook de deur die hier aan de zijkant zit, hebben we vervangen.

Vervolgens ben ik gordijnen gaan naaien. Als eerste vitrage voor de ramen aan de voorkant. Ik had er nog twee liggen, en die bleken precies te passen. Dus dat was snel klaar. Voor de ramen aan de tuinkant, heb ik een soort rolgordijnen gemaakt. Ik heb er de gordijnstof voor gebruikt die in onze slaapkamer hing toen we het huis kochten.

Deze gordijnen kunnen we eventueel ook aan de buitenkant ophangen. Dat zou praktisch kunnen zijn als we een hittegolf hebben.
Ook de ramen aan de andere kant van de kruidenwerkplaats kregen gordijnen.

De prachtige oude kast, die door de vorige eigenaar was achter gelaten, had wel een slot, maar geen sleutel. En dat was wel jammer. Een buurman heeft voor ons een passende sleutel gemaakt. Nu is ie nog beter bruikbaar als kast voor de potten met gedroogde kruiden.
De kast moest wat verplaatst worden, omdat we de droogkast van voor in de kruidenwerkplaats naar naast de groene kast wilden verplaatsen. Zo heb ik alles wat ik nodig heb voor het drogen van de kruiden dichter bij elkaar.

Dan zijn er nog recentere veranderingen, maar dat is voor een andere keer. šŸ™‚

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.