Wilde planten eten

Veel geneeskrachtige kruiden zijn prima te eten. Van oudsher is dat een gebruikelijke manier om gezond te blijven.

Ondanks dat ik dit al jaren weet, kwam ik er niet toe om kruiden grootschalig aan mijn eten toe te voegen. Een paar weken geleden ontmoette ik een vrouw die workshops wilde planten eten geeft. Afgelopen dinsdag heb ik meegedaan.

Ze nam ons mee op een wandeling door het natuurgebied waar ze tegenaan woont. Daar hebben we de benodigde planten verzameld:

  • brandnetel
  • paardenbloem
  • zevenblad
  • duizendblad
  • veldzuring
  • smalle weegbree
  • waterkers

Ter garnering van de salade nog wat rode klaverbloemen.

Vervolgens kreeg iedereen de verantwoordelijkheid voor één gerecht. Het totaal maakte een driegangenmenu:

  1. Germaanse lentekruidensoep met stokbrood en zevenbladpesto
  2. Salade met schapenkaas en brandnetelquiche
  3. Zuiveltoetje met vlierbloesem

Het resultaat was heerlijk!

Vandaag hadden we een eenvoudige maaltijd: afbakbroodjes met een salade. Afgezien van de sla, rucola en bieslook uit eigen tuin heb ik er ook duizendblad en smalle weegbree aan toegevoegd. Een paar bloemetjes voor de garnering moesten er natuurlijk ook bij.

Ook deze salade smaakte uitstekend!

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.